duminică, 16 decembrie 2018

Printre îngeri – Conflictul (Povestirea 2)


„Vreau o împărăţie nouă! Şi ştiu deja cum e mai bine!”, a întâmpinat dirijorul pe membrii Consiliului imediat ce discuţia lor se încheiase.
„Noi vrem aşa cum este, ne e bine deja!”, au spus timid câţiva îngeri.

„Puteţi alege! Sunteţi liberi. Aşa aţi fost creaţi.”

Discuţiile aprinse au continuat o vreme. „Îmi voi aşeza scaunul de domnie mai presus de stele. Voi şedea pe munte, la capătul miazănoaptei. Mă voi sui pe vârful norilor şi voi fi ca Cel Preaînalt!” îşi transmitea dirijorul discursul de viitor conducător.

Pacea a dispărut şi întreg universul a fost cuprins de teamă. Doreau să fie bine, dar ceea ce se întâmpla nu părea să fie ceea ce ştiau ei despre bine. Cuvântul „rău” abia atunci se înfiripa şi îngerii începeau să simtă cam ce-ar putea însemna. Asta însă nu era totul.

Dirijorul dorea să urce pe tron cât mai repede şi a pornit să lupte. O parte dintre îngeri îl susţineau. Deşi nu ştia ce soartă va avea decizia lui, încerca să arate cât putea de încrezător. De cealaltă parte, Consiliul şi îngerii hotărâţi să rămână de partea lui, îşi pregăteau apărarea. Cu multă dragoste, a fost îndemnată fiecare fiinţă să rămână de partea binelui, să respingă propunerea de a alege o altă împărăţie, însă fiecare a fost lăsat liber.

Şi s-a făcut război. Rebelii n-au putut birui, iar locul lor nu li s-a mai găsit în cer. Conducătorul lor şi-a căutat loc pentru împărăţie, pentru că dorea să-şi dovedească dreptatea, şi a luptat să câştige Pământul. Prin viclenie a reuşit să intre şi să stăpânească o vreme.

Până când a venit Mesia...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu