marți, 24 decembrie 2019

E Tatăl meu! – Tatăl ne-a oferit un prieten (Povestirea 13)



Pentru că oamenilor le-a fost greu să-L cunoască și să-I înțeleagă dragostea, Tatăl a găsit cu cale să se descopere prin felul în care a trăit Fiul Său. Isus ne-a arătat, prin tot ce a făcut, cât de mult își dorește să fie chemat în ajutor la problemele noastre, să ne poarte grijile și să ne răspundă la întrebări. Se bucură să facă și astăzi minuni, ca acum 2000 de ani, pentru cei care cred în El. Abia așteaptă să umble zi de zi alături de noi, să ne fie cel mai bun prieten.
Într-una din zilele de demult, Isus S-a suit într-o corabie împreună cu ucenicii Lui. El le-a zis:
Haidem să trecem dincolo de lac.”
Şi au plecat. Pe când vâsleau ei, Isus a adormit. Pe lac s-a stârnit un aşa vârtej de vânt, că se umplea corabia cu apă și erau în primejdie. Au venit la El, L-au deşteptat şi au zis:
–„Învăţătorule, Învăţătorule, pierim.”
Isus S-a sculat, a certat vântul şi valurile înfuriate, care s-au potolit: şi s-a făcut linişte. Apoi a zis ucenicilor Săi:
–„Unde vă este credinţa?”
Plini de spaimă şi de mirare, ei au zis unii către alţii:
–„Cine este Acesta de porunceşte chiar şi vânturilor şi apei, şi-L ascultă?”
Într-o altă ocazie, pe când Se afla lângă lacul Ghenezaret şi Îl înconjura mulțimea de oameni ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu, Isus a văzut două corăbii la marginea lacului; pescarii ieşiseră din ele să-şi spele plasele de pescuit. S-a urcat într-una din aceste corăbii, care era a lui Simon Petru: şi l-a rugat s-o depărteze puţin de la ţărm. Apoi a şezut jos şi învăţa pe oameni din corabie. Când a încetat să vorbească, a zis lui Simon:
–„Depărteaz-o la adânc şi aruncaţi-vă mrejele pentru pescuire.”
Simon Petru I-a zis:
–„Învăţătorule, toată noaptea ne-am trudit şi n-am prins nimic; dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejele!”
După ce le-au aruncat, au prins o aşa de mare mulţime de peşti că începeau să li se rupă plasele. Au făcut semn tovarăşilor lor care erau în cealaltă corabie să vină să le ajute. Aceia au venit, şi au umplut amândouă corăbiile, aşa că au început să se afunde corăbiile. Impresionați foarte mult de cele întâmplate, ei au scos corăbiile la mal, au lăsat totul şi au mers după El.
După ce a vorbit oamenilor întreaga zi, Isus a privit mulțimea care Îl înconjura. Erau obosiți și flămânzi și i S-a făcut milă de ei. A zis lui Filip:
–„De unde să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceştia?”
Filip I-a răspuns:
–„Pâinile pe care le-am putea cumpăra cu două sute de lei, n-ar ajunge ca fiecare să capete puţintel din ele.”
Unul din ucenicii Săi, Andrei, fratele lui Simon Petru, I-a zis:
–„Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz şi doi peşti; dar ce sunt acestea la atâţia?”
Isus a zis:
–„Spuneţi oamenilor să stea jos.”
În locul acela era multă iarbă. Oamenii, aproape cinci mii, au şezut jos. Isus a luat pâinile, a mulţumit lui Dumnezeu, le-a împărţit ucenicilor, iar ucenicii le-au împărţit celor ce şedeau jos; de asemenea, le-a dat şi din peşti cât au voit. După ce s-au săturat, Isus a zis ucenicilor Săi:
–„Strângeţi firimiturile care au rămas, ca să nu se piardă nimic.”
Le-au adunat deci şi au umplut douăsprezece coşuri cu firimiturile care rămăseseră din cele cinci pâini de orz, după ce mâncaseră toţi.
Toți oamenii s-au simțit bine lângă Isus. Însă cel mai mult se bucurau copiii. Îl înconjurau și abia așteptau să asculte povestirile pe care le spunea. El îi privea cu drag și avea grijă ca ei să-și găsească mereu un loc aproape de El. Când, într-o zi, adulții au vrut să îi îndepărteze pe copii, Isus i-a chemat lângă El şi a zis:
–„Lăsaţi copilaşii să vină la Mine, şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca ei.”


Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu.

Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ce vă poruncesc Eu!

Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, şi legământul făcut cu El le dă învăţătură.

Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire. 

https://www.youtube.com/watch?v=lgcwgH3r7dc&list=PL7sOEJHuN8rYmT08uVnyc-HvYquZkS7xH&index=13 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu