duminică, 16 decembrie 2018

Printre îngeri – Surpriza (Povestirea 5)




Când s-a gândit să schimbe totul şi să fie el stăpân, vrăjmaşul tuturor se lăudase că nimic nu îl va putea învinge. A tresăltat de bucurie când a cucerit planeta noastră. Iar vestea că va avea să se confrunte cu un copil, aproape că l-a făcut să triumfe. Se credea deja învingător.
Cum ar putea să nu aibă izbânda când toate fiinţele ce trăiseră pe pământ până atunci îi împliniseră planurile întrucâtva? Cum ar putea să nu câştige în lupta cu om, tocmai el – înger strălucitor cândva? Cu toată experienţa lui de veacuri... aşa ceva nu se putea!

S-a pregătit, şi-a împărtăşit planul cu ceilalţi îngeri aliaţi de partea sa şi a pornit la ţintă. Avea de mers la Nazaret. O biată fată, fericită încă, avea să îl înfrunte. S-a dus întâi la Iosif, să îl convingă se renunţe la căsătoria cu Maria. Părea că dovezile sale sunt suficiente încât să o zdrobească pe fecioară. Legea poporului cerea ca ea să moară în ziua în care Iosif ar fi anunţat tribunalul. Doar că logodnicul ei, om cu inima curată, avea un obicei de care nu se despărţea. La orice pas, la orice gând, el se ruga. Când gândurile negre l-au ajuns, s-a aplecat să caute o rezolvare potrivită stând pe genunchi.

„Oh, nu! Nu e nevoie să te rogi!” îi tot şoptea vrăjmaşul. „Stai să-ţi spun! E prea de tot. Nu merge mai departe!” Dar Iosif avea planul lui. S-a îndreptat spre rugăciune şi apoi, foarte liniştit, s-a pregătit să doarmă.

Mai sus de nori, era rumoare printre îngeri. „Oare ce se va întâmpla? Aşa de repede să îl oprească din misiunea Sa de a-L salva pe om? Ce am putea să facem să-l păstrăm ferit de o aşa primejdie?”

Un mesager a fost trimis la Iosif, cu răspunsul gata pregătit: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce S-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt. Ea va naşte un Fiu, şi-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.” Când s-a trezit din somn, Iosif a făcut cum îi spusese îngerul, şi a luat la el pe Maria.

Prima ameninţare a trecut. Rugăciunile Mariei şi ale lui Iosif şi continua grijă a îngerilor au ţinut departe uneltirile pregătite cu atâta viclenie. Însă planurile împotriva pruncului nu s-au oprit doar aici...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu